Rețetă de ceai verde cu castravete
Răcoroasă din cale afară, această băutură evidențiază aroma ceaiului verde japonez cu acțiunea dublă de răcire a mentei și a castravetelui. O combinație de gust proaspăt, această băutură super- hidratantă scoate răceala din interior spre exterior. Specialiștii recomandă ceaiul verde japonez ca o baza pentru gustul proaspat, curat si verde, care se împerecheaza perfect cu castravetele si menta racoritoare.
Ingrediente
8 cești de ceai verde (japonez)
1/2 castravete (curățat, semințe sau pudră)
1/4 cana de frunze de mentă (mugurate sau tocate fin)
1/4 cana suc de lime (suc proaspăt sau de lamaie)
Garnitură: castraveți feliați
Opțional: sirop simplu sau alt îndulcitor de ceai (după gust)
Pași pentru a face acest lucru
Combinați toate ingredientele, cu excepția gheții și a castraveților feliați într-un vas mare sau castron. Acoperiți vasul sau castronul și răciți amestecul timp de mai multe ore. Când amestecul este bine răcit, suplimentați menta sau castraveți, după gust.
Adăugați gheață în fiecare cana și îmbinați-o cu castraveți feliați (și extra mentă, dacă doriți). Castraveți, de asemenea, arată frumos într-un recipient transparent nu doar într-un bol, ca ornament exterior.
Sfaturi
Pentru a prepara un ceai verde japonez, folositi o lingura de ceai pentru fiecare ceasca de apa fiarta la peste 70 de grade Celsius. Amestecați timp de 1 până la 3 minute și presați frunzele de ceai. Ceaiurile verzi japoneze tind să fie proaspete și oceanice. Ceaiurile verzi din China tind să fie mai estetice și mai nutritive. Căutați un ceai mai proaspăt și mai verde pentru a da savoare licorii pregătite de dumneavoastră.
Pentru a face Sirop Simplu, se fierbe jumate din cantitate de apă cu zahăr pe aragaz și cealaltă jumatate de cantitate de apă se amestecă cu zahăr, la rece. Sau utilizați agave, miere sau îndulcitor alternativ. Manevrați-l ușor.
Dacă că e poftă de băuturi spirtoase, Sake și vodka se amestecă foarte bine cu acest ceai verde. Adăugați o amestecul într-un recipient (după gustul și nivelul dorite) care să conțină sake rece sau vodcă, pentru a crea o versiune pentru adulți a acestei băuturi.
Pentru un factor suplimetar de umectare, garnisiți cu o creangă de rozmarin pentru aromatizare și atractivitate vizuală.