REȚETĂ : Ceai de pepene verde cu gheață
Ingrediente și instrucțiuni de preparare a ceaiului:
Pentru a face ceai glazurat cu
pepene verde, veți avea nevoie de:
6 lingurite
frunze de ceai negru, de preferat Nilgiri sau Ceylon
3 cesti de apă
clocotită
3 cești de
gheață
1/5 sau 1/4
pepene verde, tăiat în cuburi
2 linguri de
suc de lămâie
1 lingură de
zahăr
1 cremă de
mentă, plus câteva garnituri suplimentare (opțional)
Pentru a începe să faceți ceai de
pepene verde cu gheață, preparați ceaiul. Iată cum:
Combinați
frunzele de ceai și apa fiartă într-un reciepient.
Lasati
amestecul la foc timp de trei – cinci minute.
Scoateți
frunzele de ceai.
Lăsați ceaiul în frigider sau congelator până la pasul urmator.
În blender introduceți pepenele
verde, menta, sucul de lămâie și zahărul. Combinați toate ingredientele, dar și
ceaiul într-un blender. Se amestecă aproximativ 30 de secunde. Dacă este
necesar, opriți amestecarea pentru a împinge ingredientele către lame, cu ajutorul
unei lingure. Odată ce amestecul este neted, puteți trece pe treapta superioară
a blenderului sau puteți acoperi amestecul până ce urmează să îl consumați.
Răciți ceaiul negru
Când sunteți aproape gata să
serviți ceaiul de pepene verde cu gheață, turnați ceaiul neagru într-un ulcior
de gheață. Majoritatea ghieții se va topi, dar ceaiul preparat foarte concetrat
va fi îmbunătățit în urma acestei diluări.
Combinați toate ingredientele
Chiar înainte de servirea
ceaiului pe bază de pepene verde, combinați toate ingredientele într-un vas
mare de sticlă. Amestecați bine. Dacă băutura începe să se separeze în straturi
(așa cum este normal pentru băuturile în stil agua fresca), pur și simplu,
amestecați din nou.
Serviți acest hibrid aglomerat
într-un pahar curat, pentru a arăta culoarea sa strălucitoare. Adăugați mai
multă gheață sau o crenguță de menta, dacă doriți.
Orice ceai răcit cu pepene verde
poate fi păstrat acoperit și răcit pentru a fi băut în dimineața următoare.
Reteța de mai sus este gândită
pentru aproximativ patru porții.