Lista cu ceaiuri ale căror efecte ajută la remedierea afecțiunilor ficatului
În procesul de detoxifiere, ficatul transformă toxinele în molecule inofensive care pot fi eliminate. Ficatul trimite bila în tractul GI unde se leagă toxinele care trebuie eliminate în fecale. Toxinele care nu sunt eliminate de acest proces trec prin procesele ficatului, cunoscute drept faza I și II de detoxifiere, pentru a fi eliminate în urină. Capacitatea ficatului de a detoxifia este determinată, în parte, de furnizarea disponibilă de nutrienți și compuși necesari pentru reacțiile de detoxifiere necesare în faza I și II. Din nefericire, corpurile noastre sunt lent epuizate din aceste substanțe nutritive și compuși din cauza expunerii cronice la aditivii alimentari, solvenți, pesticide, erbicide, metale grele și alte toxine. Scopul dezintoxicării este de a spori eficacitatea acestor sisteme prin dietă, schimbări de stil de viață și terapii pe bază de plante.
Fructe de schisandra uscate sunt printre cele mai importante plante din medicina tradițională chineză dovedite în timp că au un rol eficient în a proteja și îmbunătăți funcțiile ficatului.Despre extractul de boabe Schisandra, sub formă de tablete, a fost descoperit faptul că reduce leziunile hepatice și îmbunătățește funcția hepatică la om, manifestări ale bolii hepatice grase, dar și la oamenii cu toxicitate hepatică indusă de acetaminofen. Extrasul și componentele din extract au demonstrat că protejează ficatul împotriva inflamației și împiedică disfuncția hepatică, cauzată de viruși și substanțe chimice toxice în studiile pe animale.
Sămânța de ciulin: Semințele de ciulin de lapte au fost utilizate de-a lungul secolelor ca un „tonic pentru ficat”. Acestea conțin constituentul principal de silymarin, care este extrem de util din punct de vedere medicinal – există literalmente mii de studii publicate care documentează efectele benefice ale silymarinului asupra ficatului. lapte de câine / silymarinul lucrează prin împiedicarea introducerii diferitelor toxine în celulele hepatice, stimulând regenerarea celulelor hepatice, acționând ca agent de curățare a radicalilor liberi și antioxidanți, dar și modulează răspunsul sistemului imunitar. Silymarinul previne insuficiența hepatică cauzată de otrăvirea cu ciuperci și ajută la tratarea bolilor hepatice alcoolice și a hepatitei.
Beți cel puțin patru cești de ceai pe parcursul unei zile. Dacă alegeți să consumați mai mult de patru cești de ceai puteți obține beneficii suplimentare, asta bineînțeles, în funcție de tipul de ceai ales.