Vă place puțin
lapte în ceaiul dumneavoastră? Înseamnă că sunteți unul dintre mulții
consumatori de ceai din întreaga lume care iubesc să bea un „ceai de
lapte”. Aceasta este o modalitate perfectă de a mânca și netezi aromele
ceaiului, în special câteva dintre notele amare găsite în ceaiul negru.
Ceaiul din lapte
poate lua mai multe forme. El poate fi la fel de simplu ca o stropire cu lapte
în ceaiul dumneavoastră sau poate fi o rețetă complexă, cum ar fi masala chai
sau ceaiul cu bule. Ceaiurile de lapte ale lumii sunt distractive pentru a fi
experimentate.
Ceaiul de lapte
este, pur și simplu, ceai cu lapte adăugat. Acest lucru creează o aromă mai
ușoară și o sensibilă îndulcirea a ceaiului. Este o modalitate populară de a
servi ceai în multe părți ale lumii și este o modalitate ușoară de a vă îndulci
o ceașcă medie de ceai.
Există multe regiuni
din lume în care ceaiul de lapte este tipul prestabilit de ceai. Acest lucru
este cel mai evident în anumite părți ale Indiei unde „ceaiul” se
referă de obicei la ceai de lapte. Pentru a cere ceai fără lapte, cereți un
ceai negru sau pur și simplu „ceai fără”.
Ceaiul de lapte este de asemenea consumat în mod obișnuit în Anglia, Irlanda, Scoția, Canada, Sri Lanka și Hong Kong.
De ce adăugați lapte la ceaiul dumneavoastră?
Ceaiul de lapte
este de obicei pregătit cu ceai negru puternic. Adăugarea de lapte are ca
rezultat o aromă mai puțin stringentă, mai puțin amară. Nu numai că laptele
acoperă aroma ceaiului, dar se leagă și de unii dintre compușii chimici din
ceai.
Unii dintre
acești compuși amari sunt foarte benefici pentru sănătate. Din cauza acestui
fapt, dacă beți ceai din motive de sănătate, ceaiul fără lapte este o alegere
mai bună.
Unele ceaiuri,
cum ar fi ceaiurile Assam din India, sunt aproape întotdeauna servite cu lapte
pentru a reduce amărăciunea. De asemenea, de regulă, ceaiuri de după-amiază
servite de britanici respectă aceeiași rețetă.
Multe ceaiuri de
lapte sunt percepute ca fiind înlocuitoare de produse lactate. Dacă doriți,
utilizați lapte de soia, migdale sau orez. Laptele de nucă de cocos nu este la
fel de versatil, dar cu siguranță aveți posibilitatea de a vă dezvolta un gust
pentru ceaiul potrivit, recomandat pentru dumneavoastră.