Cum sa faci ceai din ace de pin: Reteta cu beneficii sau periculoasă?
Teoretic, ați
putea face ceai din orice Definiția ceaiului reprezintă o băutură realizată
prin infuzarea unor părți ale unei plante în apă fierbinte. Definiția nu spune
nimic despre faptul că este sigur sau înțelept să o faceți. Ar putea fi toxică
sau nesănătoasă și încă ,din punct de vedere tehnic, să fie numită ceai.
Asta ne aduce la
această băutură misterioasă făcută dintr-o verdeață veșnică.
Jumătatea
superioară a tării noastre este acoperită de copaci de conifere. De asemenea,
Europa, Asia și majoritatea regiunilor lumii. Ceaiul este cea mai populară
băutură din lume și aproape orice magazin alimentar vinde zeci de soiuri. Îl
facem din orice, de la ierburi simple până la condimente exotice. De ce nu
există mai mulți oameni care folosesc ace de pin pentru ceai?
Cu excepția
cazului în care sunteți botanist, acest aspect singur este destul de confuz
pentru persoana obișnuită, deoarece multe specii pot fi dificil de deosebit,
una de celălaltă, cele toxice de cele care nu sunt dăunătoare omului.
Totuși, nu puțini sunt cei care utilizează mugurii mici pe pin rotund, consumați îndeosebi în Coreea și China. Licoarea poate fi făcută și din ace ale copacilor adulți. Traducerea în limba engleză a cuvântului coreean (솔잎 차) este ceaiul Solnip cha. Un studiu publicat în 2011 a sugerat că a avut o activitate antioxidantă puternică, datorită polifenolilor săi cunoscuți drept proantocianidine și catechine.
Ca un remediu pe
bază de plante, mulți susțin că ceaiul poate fi bun pentru răceli, tuse,
congestie toracică și boli respiratorii superioare. Cu toate acestea, niciuna
dintre aceste afirmații nu a fost validată.
Este adevărat că
medicamentul împotriva gripei Tamiflu (oseltamivir fosfat) este fabricat din
acid shikimic, care se găsește în pin alb, pin roșu și alți copaci de conifere.
Cu toate acestea, partenerii de fabricație care licențiază brevetul Tamiflu de
la Roche recoltează, potrivit recensământului, acidul shikimic din planta de
anason (Illicium verum) cultivată în China.
Prepararea și
consumul de ceai de ace de pin rămâne o încercare riscantă pentru persoanele
care nu sunt experți în botanică. Având în vedere lipsa de studii asupra
biologiei umane, consultarea cu medicul dumneavoastră înainte de face acest tip
de ceai o parte din dieta dvs. ar fi o idee bună. Din aceleași motive, femeile
gravide și cele vor să rămână gravide ar trebui să o evite licoarea cu totul.