Cele mai bune combinații de ceaiuri cu miere de albine
Puteți compara amestecul mierii potrivite cu ceai exact cu modul cum sunt asociate vinurile cu alimente. Dacă sunteți un fin cunoscător al ceaiurilor, acesta este locul unde trebuie să căutați.
Mierea de albine există în câteva sute de soiuri, acestea fiind diferentiate de tipul de floare care sunt polenizate de micile vietăți.
La fel ca și în cazul vinului și al mâncării, anumite legături ceai și miere au sens. Fiecare profil de aromă unic va completa cele mai bune soiuri de ceaiuri și vă va copleși gustul atunci când este amestecat în ceașca dumneavoastră de ceai.
Nu ați putea asocia un ceai floral deschis cu o miere bogată și înțepenită, așa cum nu ați putea să combinați un vin roșu cu coaja unui pește proaspăt sau cu stridii din pește proaspăt.
În cele din urmă, vă veți baza decizia în funcție de preferințele personale, deci va trebui să adăugați o secțiune de legare a ceaiului și a mierii în jurnalul de ceai. Dacă preferați să vedeți ce au făcut ceilalți iubitori de ceai, consultați forumurile pentru împrumuta câteva idei.
Miere și ceaiul negru
O gamă de tipuri de ceai negru din întreaga lume oferă o varietate de arome și beneficii pentru sănătate. Ceaiul Earl Gray, de exemplu, are o aromă de citrice, deoarece vine cu ulei de bergamot. Acest ceai are cel mai bun gust combinat cu o miere de flori de portocale pentru a scoate în evidență aromele citrice.
Alte tipuri de ceai negru, cum ar fi ceaiul de cea mai bună calitate, au un gust mai bun cu mierea, însă fermierii fermentează și oxidează frunzele de ceai negru pentru perioade mai lungi decât alte ceaiuri. Încercați o miere de hrișcă sau de sour pentru o ceașcă puternică de ceai. Mierea produsă din ierburi, familia Lamiaceae, inclusiv miere de Thyme și salvie, va potrivită, de asemenea.
Miere și ceaiul verde
Acesta este un ceai de pământ, din ierburi ușoare. Adesea veți gusta note proaspete, florale, motiv pentru care o miere ușoară și florală vă ajută să mențineți aceste arome. Alegeți un Alfalfa, un Clover, o Lavandă sau o miere Tupelo. Puteți, de asemenea, să selectați o miere Linden pentru a scoate în evidență arome de ierburi sau mierea Avocado, pentru a spori aromele de legume proaspete.
Miere și ceai de Rooibos
Cei care iubesc ceaiul consideră Rooibos o băutură pe bază de plante în locul unui ceai adevărat, deoarece provine din planta Aspalathus linearis în loc de Camellia sinensis tradițională. În ciuda acestei diferențe, frunzele Rooibos adesea suferă un proces lung de fermentație, menținându-se pe capătul roșu închis al spectrului de oxidare. Rooibos este un ceai neutru cu aromă dulce și nuțată, însoțită de indicii de vanilie și scorțișoară. Asociați-l cu o miere de citrice, cum ar fi cea de portocale sau o miere de mirodenie, pentru a accentua aromele de scorțișoară și vanilie.