Cărțile și ceaiul fac un cuplu perfect și par a fi cei mai buni prieteni. Pentru o
persoană care este iubitoare de ceai și carte, această combinație este ca și aerul.
Bucuria de a citi o carte crește atunci când savurăm o cană de ceai, așa că
cine nu a încercat acest lucru nu știe ce a pierdut.
Dacă vă doriți ca lectura să fie una tematică și anume
despre ceai atunci avem cele mai bune recomandări pentru dumneavoastră :
POVESTEA CEAIULUI : O ISTORIE CULTURALĂ ȘI GHIDUL CONSUMATORULUI de
Mary Lou Heiss și Robert J. Heiss
Despre această carte se spune că este biblia cărților de
ceai și a primit multe premii prestigioase. A fost nominalizată în 2008 pentru
un prestigios premiu James Beard Book și un premiu IACP Cookbook Award. A fost
premiată drept cea mai bună carte de ceai din SUA de la Gourmand Awards, Paris,
Franța, și a câștigat, de asemenea, bronzul pentru cea mai bună carte de ceai
din lume în 2008.
Volumul este o carte de referință în care puteți selecta subiectul preferat și îl puteți citi. Este alcătuită din povestiri din călătorii, istorie, informații despre regiuni de creștere a ceaiului, discuții despre arome, identificarea ceaiuui și modul de preparare a acestuia.
THE HARNEY & SONS GUIDE TO TEA by Michael Harney
Acest ghid de ceai vă ajută să înțelegeți mai mult decât
elementele de bază ale ceaiului. Aceasta este o carte solidă care acoperă
subiecte legate de diferite grupuri de ceai, cum ar fi diferențierea ceaiului
verde chinezesc și ceaiul verde japonez. Cartea are, de asemenea, o istorie
elaborată pe diverse origini ale ceaiului. Cartea are un singur dezavantaj că
nu conține fotografii pentru susținere.
THE TEA ENTHUSIAST’S HANDBOOK: A GUIDE TO THE WORLD’S BEST TEAS by Mary
Lou Heiss, Robert J. Heiss
Acesta este un ghid de buzunar mic și ușor de folosit. Acest
ghid este foarte util în explorarea lumii ceaiului. Acesta acoperă șase clase
de ceai, de exemplu: verde, galben, alb, oolong, negru și pu-erh. Abordează tipuri
foarte specifice de ceaiuri, inclusiv cum să cumpărați, să depozitați și să
luați ceai, împreună cu note detaliate de degustare.
THE BOOK OF TEA by Okakura Kakuzo
Această carte este legată de artiști și filosofi. Autorul
„Okakura” a definit ceaiul ca o ceașcă de omenire și medicină. Ceaiul
a devenit în cele din urmă o expresie a modului de viață din lumea asiatică.
Această carte ne învață despre ceaiism, taoism și zenism în ordine cronologică.
În general, această carte se referă la artă, filozofie, spiritualitate,
meditație, design, grădinărit, arhitectură și da – ceai.