Ceaiuri bogate în minerale
Ceaiul din paie de ovăz
Ceaiul de paie din ovaz este unul ceaiurile din plante, care conține printre cele mai multe minerale, bogate in calciu. Practic aceasta este cea mai important caracteristică a sa, are unul dintre cele mai inalte niveluri de calciu din orice ceai existent pe piață. Unii consumatori ceaiuri de plante afirmă că o ceasca de ceai de paie de ovăz consumată este echvalentul a 300 miligrame de calciu! Dacă sunteți interesat să încercați ceai de paie din ovăz, ar trebui să știți că are o aromă de ierburi și are un gust mult dacă adăugați puțină miere.
Ceai de coadă de cal
Ceaiul de coadă de cal este cunoscut pentru continutul ridicat de siliciu. Oxidul de siliciu este un mineral care este foarte important pentru producția de colagen, motiv pentru care ceaiul de coada-de-cal este adesea consumat pentru pielea și unghiile sănătoase. În afară de beneficiul asupra pielii și unghiilor, siliciul din ceaiul de coada-calului este, de asemenea, excelent pentru oase și articulații, care au nevoie mare de siliciu pentru a fi sănătoase.
Ceaiul de trifoi roșu
Ceaiul de trifoi roșu conține urmele mulltor minerale, inclusiv calciu, crom, magneziu, fosfor și potasiu. Toate aceste minerale fac din trifoiul roșu un ceai extrem de hrănitor. În timp ce ceaiul de trifoi roșu este o sursă excelentă pentru multe minerale, acesta este folosit, în cea mai mare parte, pentru conținutul său de izoflavonă. Izoflavonele sunt compuși ai plantelor care sunt asemănători cu estrogenul și se presupune că ajută la scaderea simptomelor menopauzei. Ceaiul de trifoi roșu, în special, poate ajuta la scăderea bufeurilor și poate preveni pierderea densității osoase.
Ceai de muguri de alge
Mugurii de alge sunt adesea adăugați la salate sau sandvișuri ca o suprapunere sănătoasă, dar mugurii nu sunt singura modalitate prin care putem beneficia de lucernă. Ceaiul de muguri de alge este, de asemenea, foarte hrănitor. Acesta conține multe minerale și are doze importante din clasa vitaminelor B și vitaminele A, D, E și K.
Ceai de frunze de zmeură
Ceaiul din frunze de zmeură este o sursă bună de fier, magneziu de calciu și fosfor. Deoarece este bogat în minerale, ceaiul din frunze de zmeură este adesea recomandat ca un ceai nutritiv, mai ales pentru femeile însărcinate, în special să fie consumat în trimestrul al treilea al sarcinii. Oferă minerale sănătoase, iar medicii specializați în medicnina naturistă informează că acesta poate ajuta chiar la creșterea, cu ușurință, a capacității de muncă.