Ce știați despre ceaiul de fructe Schizandra?
O reteta de ceai de schizandra poate fi facuta folosind schizandra drept bază sau fructele acestei plante combinate cu altele, fie radacini sau fructe de padure, pentru a crea o bautura tonica medicamentoasa și sinergică.
Aici vom oferi atât o rețetă de bază, cât și unul dintre elixirurile noastre energetice preferate, folosind o combinație de plante Jing precum goji, în plus față de alți doi stimulenți naturali, astragalus și rhodiola.0
Dacă nu sunteți încă familiarizat cu schizandra, de asemenea scrisă „schisandra”, acesta este cu siguranta una dintre primele cinci pe care ați putea dori să o adăugați la regimul zilnic pe bază de plante. Se numește Wu Wei Zi sau „cinci fructe aromate”, iar acest grup de plante este renumit în herbalismul chinezesc pentru capacitatea sa de a intra în toate cele 12 meridiane, oferind o gamă terapeutică largă și echilibrată, în comparație cu alte ierburi din aceeași categorie.
Acționează ca un tonic de frumusete, purificator de sange, adaptogen, enhancer cognitiv si afrodisiac și este cunoscut pentru efectele sale tonifiante asupra organelor Yin ale corpului, in special rinichii, ficatul si plamanii.
„Ceaiul din cinci arome” este o băutură populară făcută în Coreea, numită omijacha. Deseori servit la rece, ca un fel de pumn de fructe de vară, făcut din fructe de padure, ceaiul de fructe de Schisandra sau „omija”, este o rețetă simplă, pregătită prin infuzarea fructelor îmbibate pentru a face un ceai care este apoi îndulcit. Acest ceai este adesea decorat în mod tradițional cu petale de azalee, petale galbene de trandafir sau nuci de pin.
Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont cu privire la aceste fructe de pădure este că acestea nu sunt tipul de superfruct pe care l-ați mânca în mod obișnuit brut, din cauza texturii lor netede și a aromei puternice. Ele sunt mai degrabă pregătite în mod tradițional ca un de ceai, despre care se știe că desprinde cât mai multe dintre proprietățile sale terapeutice.
Toate astea în timp ce boabele sale sunt renumite pentru că conțin toate cele cinci arome: acru, sărat, amar, picant și dulce, putând fi percepute foarte subtil.