Beneficiile ceaiurilor în sezonul rece.
Fiind una dintre cele mai mari băuturi consumate din întreaga lume, ceaiul este considerat a fi o băutură miraculoasă pe care aproape toți oamenii o adoră. Cei care nu iubesc ceaiul devin mai conștiincioși și încep să îl consume odată cu venirea iernii și asta pentru că sezonul rece face corpul nostru mai susceptibil la boală.

Beneficiile ceaiului pentru bolile de iarnă.
Ajută la depresie: Iarna poate provoca o scădere a stărilor de spirit. Aceste stări pot fi pacificate cu ajutorul ceaiului. Depresia este adesea o combinație de dezechilibru biochimic, probleme emoționale nerezolvate, deficiențe nutritive și dezechilibru hormonal. Amino-acidul L-Theanine găsit în ceai ajută la crearea hormonilor precum dopamina și serotonina care luptă împotriva acestor probleme.
Stimulează metabolismul: o ceașcă zilnică sau două de ceai poate crește viteza noastră metabolică și poate stimula oxidarea grăsimilor în corpul nostru. Ceaiul verde, în special, are proprietăți termogene. Termogeneza este procesul de ardere a caloriilor în timp ce digerați și absorbiți alimentele pe măsură ce mănâncați. Ceaiul verde are aproape zero calorii și îmbunătățește eficiența energetică a organismului. Este un diuretic natural, care îl face tratamentul ideal pentru combaterea problemelor de retenție a fluidului și a inflamației globale a țesuturilor. Potrivit studiilor, consumul de ceai verde în mod regulat poate reduce grăsimea corporală cu până la 19%.
Crește imunitatea: Iarna înseamnă un sistem imunitar letargic. Corpurile noastre se grăbesc să ridice germeni. Totuși, ceaiul este util pentru liniștirea gâtului, oprirea sniftelor și stimularea sistemului imunitar. Probleme precum congestia toracică, febra și răceala comună se reduc dacă consumăm cel puțin 2-3 cești de ceai în fiecare zi. În timp ce este calmant și delicios, ne protejează organismul împotriva bolilor, virușilor sau infecțiilor potențiale. Când vremea devine mai rece, turnându-vă o ceașcă delicioasă de ceai!
Împiedică sensibilizarea dinților: Sensibilitatea dinților survine atunci când straturile protectoare ale dinților sunt uzate și sunt expuși dentinei. Dentina expusă permite lichidelor și alimentelor calde și reci și a alimentelor să intre în contact strâns cu încheieturile nervoase din dinți, care provoacă durere. Dintre toate ceaiurile, ceaiul verde conține Epigallocatechin-3-galat (EGCG), care nu numai ca previne eroziunea dinților, ci previne formarea plăcilor.
Cele mai bune ceaiuri pentru iarnă:
Ceaiul de musetel: Regina ceaiurilor din plante, musetelul are capacitatea de a va relaxa mintea și de a vă scapa de inflamatii din muscaturile de insect.
Ceaiul de ghimbir: stimulează circulația sângelui, accelerează digestia și sporește imunitatea. Gustul mai puternic al acestui ceai vindecă durerile în gât și ajută la scăderea tusei și congestiei toracice.
Ceaiul de mentă: ajută la vindecarea greaței și stomacului deranjat.
Fenel, ceai de portocale si ceai de lamaie: Îndepărtează toxinele din organism, stimulând în același timp sistemul digestiv.
Ceaiul de lavandă: Cel mai bun remediu natural pentru o mahmureală festivă este ceaiul de lavandă.