Beneficiile ceaiului de tei
Ceaiul de tei este un ceai din plante, numit și ceai de floare de tei sau ceai din frunze de tei. Florile de tei și uneori scoarța interioară a teiului, au fost folosite ca un agent calmant și sedativ de sute de ani.
Din punct de vedere istoric, această băutură a fost numită nectarul împăraților datorită utilizării larg răspândite în scopuri medicinale. De fapt, istoria sa medicală variază de la indienii americani care își exploatează puterile sedative pentru europeni în epoca mijlocie, folosindu-l ca tonic de sănătate zilnic. Există chiar zvonuri că ceaiul a fost folosit pentru a menține soldații calmi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Ideal pentru anxietate şi depresie
Ceaiul de tei este cunoscut ca fiind ideal pentru a reduce stresul și anxietatea și a fost folosit ca sedativ şi calmant de multe secole. Ceaiul de tei ajută la reglarea schimbărilor de dispoziție și, în unele cazuri, poate avea un efect mic și asupra nivelurilor hormonale. După o cană de ceai cald de tei, te poţi aștepta să simţi un sentiment general de relaxare atât în corp cât și în minte. Este băutura ideală pentru a încheia o zi haotică.
Ajută la digestie
Dacă indigestia este o problemă obișnuită, o ceașcă de ceai de tei poate fi soluţia, acesta calmează tractul digestiv iritat. Calitatea antispasmodică a ceaiului poate, de asemenea, să ajute la reducerea crampelor stomacale, și poate crește şi apetitul. Prin urmare, o cană caldă de ceai de tei atunci când ai probleme cu stomacul, poate să acționeze prin ameliorarea simptomelor neplăcute.
Combate hipertensiunea arterială
Datorită proprietăților diuretice ale băuturii, acest ceai poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Efectul calmant pe care îl are asupra sistemului nervos ajută de asemenea la prevenirea apariției tensiunii arteriale în timpul perioadelor de stres. Deși nu este un înlocuitor pentru medicamentele pentru tensiunea arterială, ceaiul nu poate face nici un rău atunci când vrei un moment liniștit pentru a elimina anxietatea.
Ajută la detoxifiere
Ceaiul este cunoscut și pentru proprietățile antioxidante și conține compuși cum ar fi quercetin și kaempferol – aliații puternici în lupta împotriva radicalilor liberi care apar ca urmare a deteriorării soarelui sau a îmbătrânirii. Un alt beneficiu este faptul că, în calitate de diaforetic, ceaiul promovează transpirația care în cele din urmă ajută organismul să elimine toxinele, sarea, apa și în unele cazuri, celulele grase.
Stimulează imunitatea
Datorită proprietăților antiinflamatorii, ceaiul de tei poate reduce de asemenea simptomele racelii și ale gripei, cum ar fi inflamaţiile și afecţiunile respiratorii.