Beneficiile ceaiului de mure
Ceaiul din frunze uscate de mure este o băutură pe bază de plante ușoară, care are o gamă largă de proprietăți medicinale. Potrivit istoriei, vechii romani au băut ceaiul din frunze de mure pentru a combate numeroase afecțiuni. De fapt, se spune că medicul grec Aelius Galenus le-a sugerat soldaților romani să mestece frunzele, deoarece acestea ajutau la întărirea gingiilor. Ceaiul a avut o utilizare destul de largă în întreaga America de Nord, Europa și Asia.
Ceaiul de mure este un ceai delicios din infuzie florală. Având în vedere că murele sunt originare din Europa, Asia, America de Nord și de Sud,ele sunt sunt ușor de găsit și disponibile pe scară largă. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, cum ar fi antocianii, care asigură culoarea întunecată și bogată a acestor fructe de pădure. Când infuzați sucul din aceste fructe de pădure în ceai negru, faceți băutura și mai benefică pentru organism și cu siguranță mult mai delicioasă.
Ajută la îngrijirea pielii
Nivelul ridicat de polifenoli și alți antioxidanți din ceaiul de mure are capacitatea de a îmbunătăți aspectul pielii, deoarece antioxidanții luptă contra radicalilor liberi și pot să le neutralizeze înainte de a cauza riduri sau pete provocate de vârsta înaintată.
Previne riscul de cancer
În mod similar, aceiași compuși antioxidanți care împiedică stresul oxidativ și inflamația sunt cunoscuți pentru că contribuie la prevenirea riscului de cancer. Vitaminele C, E și A din acest ceai sporesc în continuare protecția organismului împotriva bolilor cronice.
Contribuie la sănătatea inimii
Flavonolii și antocianinele prezente în acest ceai au legătură directă cu scăderea tensiunii arteriale, care poate avea un efect major asupra sistemului cardiovascular. Este, de asemenea, cunoscută ameliorarea aritmiilor cardiace și a altor probleme cardiace, inclusiv prevenirea aterosclerozei.
Redă energie
Există o cantitate de cafeină în ceaiul de mure, ca în orice alt ceai negru. Cu toate acestea cantitatea de cafeină este mai mică decât la o ceașcă de cafea deși mai puțin decât ați găsi într-o ceașcă de cafea, dar tot te poate ajuta să îți dea suficientă energie într-o zi.
Ajută sistemul digestiv
Există anumiți compuși din ceaiul negru care pot stimula sistemul digestiv, ceea ce poate reduce riscul de constipație și senzația de balonare, promovând în același timp mișcări intestinale sănătoase și o inflamație redusă a intestinului.
Susține densitatea oaselor
Ceaiul de mure conține minerale și substanțe nutritive pe care organismul trebuie să le aibă pentru a menține densitatea minerală osoasă. Calciul și magneziul, printre altele, se găsesc în cantități ridicate în aceste fructe de pădure și astfel o cană de ceai poate reduce riscul de apariție a osteoporozei pe măsură ce apare îmbătrânirea.
Ajută la coagularea sângelui
Unul dintre cei mai importanți nutrienți ce are rol în coagularea sângelui este vitamina K. Acest nutrient se găsește în concentrații mari în mure și poate ajuta la coagularea sângelui, ceea ce este ideal pentru persoanele cu tulburări de sângerare.