Beneficiile ceaiului de cireş
Ceaiul de cireş se referă la un tip de ceai aromat, care constă cel mai adesea dintr-o bază de ceai negru, care a fost combinat cu aroma extrasă de cireșe și împodobită cu bucăți de cireșe uscate și eventual alte fructe și condimente. Ceaiul de cireș are o aromă parfumată și un gust ușor dulce.
Cireșul este un tip de fruct suculent și care are o aromă dulce, dar are şi niște note acrişoare. Există mai multe tipuri diferite de cireșe. Culorile gamei de fructe de cireș variază de la roșu luminos la întuneric. Se crede că, cu cât este mai întunecată culoarea cireșului, cu atât mai multe substanțe nutritive, vitaminele și mineralele sunt închise în interior.
Beneficiile derivate din ceaiul de cireșe provin din ingredientele sănătoase ale frunzelor de ceai negru, precum și din produsele fitochimice din fructe de cireș și componentele aromatizante. Ceaiul negru are o abundenţă de antioxidanţi precum catechinele şi quercetinul. De asemenea, este bogat în aminoacizi, minerale (cum ar fi magneziu și potasiu) și vitamine (cum ar fi vitaminele B, C și E).
Între timp, fructele de cireș sunt considerate de mulți ca fiind „super-alimentare” datorită bogăției de nutrienți și antioxidanți pe care le posedă. Este foarte bogat în vitamina C și E, fibre, fier, potasiu și calciu. Este, de asemenea, bogat în antocianurile antioxidante și substanța pectină, care contribuie substanțial la beneficiile pentru sănătate ale întregii băuturi.
Remediu pentru insomnie
Ceaiul de cireş conține melatonină, care este un antioxidant eficient, ajutând la reducerea stresului și la regularizarea somnului. Melatonina poate, de asemenea, elimina radicalii liberi din organism. Într-un studiu efectuat pe un grup de 15 adulți, sa constatat că subiecții care au primit ceai de cireş au suferit o scădere semnificativă a severității insomniilor cronice.
Proprietăți anti-inflamatorii
S-a constatat că ceaiul de cireş reduce nivelului de acid uric, oxid de azot și C-reactiv. Într-un studiu, 10 femei sănătoase au primit extracte de cireșe. Acestea au suferit o scădere a uratei plasmatice, susținând eficacitatea anti-gută. Într-un alt studiu, pacienții au prezentat un declin de 35% în atacurile de gută atunci când li s-au administrat două ori pe zi ceai de cireş.
Combate bolile cardiace și reduce greutatea
Vitaminele, mineralele și antioxidanții, cum ar fi flavonoidele și carotenoizii din ceaiul de cireș, acționează ca și cardio-protectori activi, protejând inima de aproape toți oxidanții nocivi. Antocianinele prezente în acest ceai de cireş pot reduce nivelurile trigliceridelor și colesterolului, după cum a arătat un studiu efectuat pe 27 de sportivi.
Ajută digestia și ameliorează constipația
Antioxidanții prezenți în cireș sunt imbibați în ceai, stimulând sucurile digestive, bila și enzimele care ajută la absorbția nutrienților în timpul digestiei. Fibrele dietetice contribuie la buna circulație a intestinului.
Efecte posibile asupra cancerului
Ceaiul de cireșe se poate dovedi a fi benefic pentru cancer prin neutralizarea radicalilor liberi și inhibarea creșterii celulelor canceroase. Într-un studiu efectuat, extractele de cireș au redus proliferarea adenocarcinomului și dezvoltarea tumorii. Mai multe dovezi clinice, cu toate acestea, este necesar pentru a ajunge la o concluzie finală.
Ceaiul de ceai poate acționa și ca soluție anti-îmbătrânire datorită capacității sale de a elimina radicalii liberi din organism.
Efecte asupra tusei
Ceaiul de coajă de cireș a fost utilizat în mod tradițional ca un inhibitor al tusei și expectorant, ajutând la ameliorarea problemelor respiratorii. Acesta conține glicozide cianogene cum ar fi prunasin, care pot ajuta la calmarea spasmelor tusei.